ga('create', 'UA-53456479-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');

Sv.Petar

Sveti Petar  kis üdülőfalu, a Pasman-csatornánál  csupán 10 km-re van Biograd na Moru -tól. Az érintetlen természet, nyugalom és pihenés,  Sveti Petar szlogenje. Ideális úti cél azok számára, akik a kulturális és történelmi nevezetességek közelében szeretnék tölteni nyarat.

A kempingezők körében is nagyon kedvelt település számtalan  impozáns  minikemping áll a rendelkezésükre.  De találhatók itt  hotelek, apartmanok és vendégszobák is szép számmal . Sveti Petar vendégei mindenekelőtt a csodálatosan puha, homokos strandot és az Adria kristálytiszta vizét értékelik a legjobban. A nyaralóhely gasztronómiai kínálata sem marad el más üdülőhelyekétől.  Sveti Petar , Szent Péter és Pál kolostori temploma a  18. századból származik és  igényes belső berendezésével és a falakat borító bőr tapétáival távolabbról is idevonzza a látogatókat.

Sveti Petar nincs messze a régió központjától, Biograd na Moru helységtől.  A város a szép strandjai és nagyon modern kikötői mellett a különböző nemzeti parkokba vezető kirándulások kiinduló helyéül is szolgál, amelyek a közelebbi és távolabbi környéken, valamint a Pasman-szigeten találhatók. Ez a sziget messzemenően megtartotta az érintetlenségét és nyugodt, homokos strandjai mellett csodálatos búvárterületekkel is rendelkezik. A jellegzetes illatokat árasztó zöld vidék a virágzó makkia és a benne legelő bárányok meghatározzák ennek a dombláncolatokkal és karsztbarlangokkal tarkított szigetecske képét, amely a prehisztorikus időkből és a római korból néhány érdekes relikviával is rendelkezik.

Ezzel ellentétben teljesen más képet mutat a Kornaten szigetvilág, amelynek mintegy 150 apró, kisebb és nagyobb szigete egyedülálló paradicsom a természetkedvelők és a búvárok körében. A Kornaten-szigetek Nemzeti Park 89 szigetén terül el. A szigetcsoport (többnyire lakatlan szigetecskékről van szó),  tele van meglepetésekkel. Míg a szigetek szárazföldje többnyire szegényes növény- és állatvilággal rendelkezik, addig a Kornaten víz alatti világa csodálatos gazdagságáról híres. A búvárok itt megfigyelhetik és megcsodálhatják a tintahalakat, murénákat, cápákat, héjasokat és még a korallokat is. .

Sveti Petar nincs messze Zadar városától sem, amelynek történelmi óvárosa és a vásárlási lehetőségei éles kontrasztot képeznek a nyugalmas üdülőfaluhoz képest. Az észak-dalmáciai főváros nemcsak lenyűgöző építészei emlékeivel és kulturális emlékeivel csalogatja a látogatókat, hanem itt csodálatos sétákat tehet az érdeklődő és élvezheti a középkori város festői szépségét. Enyhe nyári estéken sétálhatunk a Narodni trg-én, a város legkedveltebb terén, és elvarázsolhat bennünket Zadar hangulatos, mediterrán környezete.


SV.PETAR -PREDRAGZadartól délre 15 km-re Sv.Petarban kiado apartmanok.
Földszinti és emeleti apartmanok egy házon belül.
A strand utca végén 100 m-re a háztól, apró kavicsos és lassan mélyülő.
A házhoz egy csónakkikötő hely tartozik.
Nagy udvar az autók parkolásához.–2 szobás apartman konyhával és fürdővel          4+1 fő
–1 szobás apartman konyhával és fürdő                    2 fő
–1 szobás apartman konyhával és fürdővel           3+1 fő
–1 szobás apartman konyhával és fürdővel           2+1 fő

© 2020: Adria Apartman | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress